WOONKWALITEIT

In de Maastrichtse wijk Statenkwartier ontstaat Lindenkruis. Een nieuw, duurzaam woongebied dat plaats biedt aan 171 koopwoningen en -appartementen. Ook is er plek voor een ondergrondse parkeergarage met 146 parkeerplaatsen. Hoven, pleintjes en veel groen completeren het woongebied. Lindenkruis ligt midden in de Maastrichtse binnenstad, op vijf minuten loopafstand van de Markt en het Vrijthof.

Met Lindenkruis hebben RO groep en Hurks een plan ontwikkeld dat naadloos past in de Maastrichtse traditie van stadsvernieuwing: stijlvol, ingetogen en duurzaam. En met een scherp oog voor kwaliteit van architectuur en omgeving.

Verberg

Woningtypen

Tijdens de eerste fase van Lindenkruis worden in totaal 58 koopwoningen en de ondergrondse parkeergarage gebouwd. Er is sprake van een ruim en gevarieerd aanbod aan appartementen, stadswoningen en herenhuizen. Voor de architectuur van de woningen tekenden awg architecten uit Antwerpen, Verheij Architecten uit Maastricht en N Architecten, ook uit Maastricht.

STADSWONINGEN

De grondgebonden stadswoningen in diversen typen vormen het hart van Lindenkruis. Ze hebben allemaal een eigen tuin en beschikken over extra hoge plafonds. De gevels worden uitgevoerd in metselwerk met hardstenen accenten
waarbij rollagen en vlechtwerk bijzondere details vormen. De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in hardhout en voorzien van HR -beglazing. Bij de dakbedekking is gekozen voor hoogwaardige, gebakken dakpannen in een vlakke uitvoering.
De hemelwaterafvoeren en dakafwerkingen zijn gemaakt van zink. Waar de woningtuinen direct grenzen aan het openbaar gebied, is voorzien in gemetselde tuinmuren. De woningen zijn aangesloten op de stadsverwarming van Lindenkruis.
Op de begane grond wordt vloerverwarming aangelegd, op de verdiepingen worden radiatoren geplaatst. De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd en voldoen aan het energielabel A*** .

PATIOWONINGEN

De stadswoningen met ommuurde patiotuin zijn voorzien van extra hoge plafonds en een entreehal in een afzonderlijke aanbouw. Hierdoor hebben de woningen een royale woonkamer met open keuken, wat zorgt voor direct tuincontact. Op de verdieping bevinden zich twee ruime slaapkamers en een badkamer. De zolder – die standaard is voorzien van een dakkapel – is bereikbaar via een vaste trap. Op de zolder kunnen twee aanvullende ruimten worden gemaakt met eventueel een tweede badkamer. De woningen met patiotuin aan het centrale hof hebben een berging in de parkeergarage. Bij de overige patio-stadswoningen bevindt die berging zich naast de entreehal, die meteen vanuit de tuin bereikbaar is. Het totaal netto vloeroppervlak ligt tussen de 146 en 169 m². Het kaveloppervlak varieert van 118 tot 125 m².PARKEERGARAGE

Centraal onder Lindenkruis bevindt zich de parkeergarage. Voor elke woning en elk appartement is één eigen, vaste parkeerplaats gereserveerd. De ingang van de parkeergarage ligt aan de Maagdendries. U krijgt toegang met uw afstandsbediening en verlaat de parkeergarage via de trap naar het centrale plein of via de trappen en liften in de hoeken van de parkeergarage. In de parkeergarage is veel aandacht besteed aan de verlichting en vormgeving, waardoor u altijd aangenaam thuiskomt.


HERENHUIZEN

Aan de Maagdendries worden riante herenhuizen met extra hoge plafonds gebouwd in twee verschillende typen. Het vloeroppervlak varieert van 212 tot 252 m² op een royale stadskavel. Deze huizen zijn uniek in de Maastrichtse binnenstad doordat ze aansluiten op de omvang en allure van de oude herenhuizen op de singels. Ze voorzien in alle hedendaags wooncomfort en beschikken over energielabel A***. Ook hebben ze een eigen parkeerplaats. Alle huizen hebben een tuin die recht op het zuiden ligt. In de tuin bevindt zich een berging.


APPARTEMENTEN

Boven de ingang van de parkeergarage worden 12 luxe appartementen gebouwd. Alle appartementen hebben een grote woonkamer met open keuken en een royale buitenruimte die bereikbaar is vanuit de woonkamer. Verder bieden ze plaats aan twee slaapkamers, een ruime badkamer met wastafel, ligbad en douche en een apart gastentoilet. In het souterrain bevindt zich een eigen berging. Via trap en lift is de Maagdendries snel bereikbaar en is er direct toegang tot de parkeergarage.


Verberg Woningtypen

Woningzoeker

Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht!Verkocht! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
Legenda


Bovenstaand treft u onze woningzoeker aan. In de plankaart bevindt zich informatie over het plan en de daarin ontwikkelde woningen, zoals de omschrijvingen, prijzen en plattegronden per woningtype. Wij wijzen u erop dat aan getoonde informatie geen rechten kunnen worden ontleend. Onze makelaars voorzien u graag van alle gewenste informatie.

Verberg Woningzoeker

Bekijk de wijkVerberg Bekijk de wijk

Lindenkruis in beeld

Verberg Lindenkruis in beeld

Lindenkruis van binnenuit

Verberg Lindenkruis van binnenuit

Planning

Lindenkruis zal in fasen worden gerealiseerd.
Fase 1 zal in het voorjaar van 2017 zijn opgeleverd. In deze periode zal ook de verkoop van fase 2 van start gaan. Deze fase bestaat uit in totaal 16 koopwoningen: 9 Herenhuizen en 7 stadswoningen.

 

 

Verberg Planning
To Top Button